MKA Norge arrangerte kunnskapsrallyMed Allahs velsignelse fikk Majlis Khuddam-ul-Ahmadiyya Norge anledning til å arrangere sitt første kunnskapsrally i år på torsdag, den 21. mai 2009 på Nor moské. Formålet med å arrangere kunnskapsrally var å gi khuddam anledning til å forberede seg til kunnskapskonkurransene som skal arrangeres ved den 29. nasjonale ijtema.

Åpningssesjonen ble ledet av Sadr MKA, og begynte med resitasjon av den ærverdige Koranen utført av Mahmood Ahmad, deretter var det en diktopplesning av Abdul Monim Nasir som vekket følelser i mange. Sadr sahib holdt åpningstale hvor han vektla viktigheten av å skaffe seg kunnskap og viten. Han henviste til Professor Abdus Salam, og påpekte samtidig utdanningens betydning i vår hverdag og for å kunne tjene menneskeheten og Jamaat. Han presiserte at i Norge hadde vi mange muligheter til å utdanne oss, og det var derfor ingen unnskyldning for å ikke søke ytterligere kunnskap og viten.
 
Åpningssesjon ble etterfulgt av forskjellige konkurranser. Det ble arrangert seks forskjellige konkurranser og pensum til konkurransene var utdelt på forhånd slik at khuddam hadde mulighet til å komme forberedt til konkurransene. Deltakerne hadde også mulighet til å delta, selv om det ikke var en del av pensum. Mange valgte å benytte seg av denne muligheten i en del av konkurransene.

28 khuddam fra flere regioner hadde møtt opp. Gledelig nytt er at nesten alle som var tilstede deltok i nesten alle konkurransene. Konkurransene varte i omtrent 4 timer, midtveis hadde vi pause for Zuhr-bønnen. Før avslutningssesjonen og premieutdeling ble det dekket til med mat i form av sandwich, frukt, drikke og sjokolade.

Premieutdeling ble ledet av Sadr sahib og Qazi Munir sahib. Khuddam som hadde kommet på første, andre eller tredje plass i konkurransene, kom opp og mottokk sine premier. Kunnskapsrallyet ble avsluttet med stillebønn ledet av Sadr MKA.

 

Konkurranse Antall deltagere 1. plass 2. plass 3.plass
Resitasjon 13 Abdul M. Nasir (Stovner) Mahmood A. (Stovner) Kifayatullah Basharat (Stovner)
Adhan 12 Abdul M. Nasir (Stovner) Mahmood A. (Stovner) Amir Maqbool Q. (Lørenskog)
Uforberedt tale 15 Abdul M. Nasir (Stovner) Mohsin Basit Q. (Nor) Mahmood A. (Stovner)
Moshahia Moaina (Observasjonstrening) 17 Mohsin Basit Q. (Nor)

Asim Malik (Holmlia)

Waseem Ahmed (Baitun Nasr)

Ateeq Ahmed (Kløfta)

Skriftlig kunnskapsprøve 20 Abdul Monim Nasir (Stovner) Waseem Ahmad (Baitun Nasr) Atif Ahmed (Kløfta)
Videreføring av beskjed 20 Region Kløfta