religionenesdag-teaserEn del av de som besøker vår utstillinger i forskjellige biblioteker liker ikke det de finner her, rett og slett fordi de anser vår forståelse av Jesus som uforenlig med den kristne tro. Det burde imidlertid ikke være noe overraskelse at det finnes mennesker som mener noe om Jesus og kristendommen som strider mot det mange kristne mener. BBC for eksempel har laget en dokumentar som heter Did Jesus die?, hvor de tar opp teorien om at Jesus er begravd i Kashmir. I og med at mennesket er fritt til å mene og tro hva det vil, er det ikke noe problem at Ahmadiyya Muslim Jamaat skulle mene noe annet om Jesus enn det som er den vanlige norske forståelsen av Jesus. Hva den nå enn måtte være.
Les mer …

islam_joededomAhmadiyya Muslim Jama’at arrangete nylig seminaret «Muhammad og jødene» på Litteraturhuset, hvor temaet var forholdet mellom Profeten Muhammad og jødene i Medina. Hvordan dette forholdet var, er et tema som stadig finner veien til den offentlige debatten om islam, for eksempel i debatten om antisemittisme der muslimsk ungdom utpekes som negative bidragsytere. Det mest grunnleggende spørsmål i debatten er hvordan Profetens forhold til jødene var og hvorvidt islam har en iboende antisemittisk holdning. Årets seminar viste at Profeten Muhammad på ingen måte var negativ innstilt til jødene i Medina og at både jødehat og antisemittisme er to uislamske fenomener.
Les mer …

Religiøs motivert angrep mot moskeer i LahoreDet var med vantro mange så på live dekning av angrepene mot to moskeer i Lahore, Pakisten, den 28. mai 2010. Hele verdens øyne vendte seg mot denne barbariske handlingen hvor aktivister med religiøst bakgrunn angrep uskyldige mennesker mens de var samlet for fredagsbønn.
Også norsk media hadde god dekning av denne sørgelige hendelsen. Det er sikkert mange flere aviser og medieklipp som ble publisert, men vi har her kun samlet de medieklipp og artikler som ble publisert i riksdekkende medier.
Les mer …

indonesia_brentmoskeResolusjoner mot Ahmadiyya Muslim Jamaat Indonesia i Pandeglang i West Java og nå nylig i Øst Java har ført til frykt i manges hjerter om at Indonesia holder på å følge i Pakistans fotspor. Denne "pakistanisering" av Indonesia er spesielt bekymringsfull da Pakistan er et "overgrepseksperiment i religionens navn" og Pakistans ferd mot intens religiøs vold begynte nettopp med en vedtekt mot Ahmadiyya bevegelsen. I 1984 vedtok president Zia-ul-Haq en forskrift som sørget for å kriminalisere Ahmadiyya-tihengeres aktiviteter. Denne er kjent som "Ordinance XX". Pakistan argumenterte med at denne vedtekten var nødvendig, og ved å forby Ahmadiyya eller erklære Ahmadiyya for ikke-muslimer kunne den avskaffe vold mot Ahmadiyya og stabilisere landet.
Les mer …

Profetier - nåde for mennesker!En profeti er noe som forutsier og forteller oss om en hendelse eller en begivenhet som vil inntreffe i fremtiden. Spådommer som legges frem av spåkoner og andre astrologer er som oftest formulert slik at den går i oppfyllelse uansett. Slike runde formuleringer kan egentlig knapt kalles profeti.

Les mer …

Flere artikler …